Vår familj består av mig, Annette, min man Stefan samt våra utflyttade ungdomar Mikael, Cecilia och Oliver. Samt terriern Linus förstås :) Vi bor i ett litet samhälle som heter Väring och ligger ca 15 km norr om Skövde.

Jag föddes nog hästtokig och började rida på Shetlandsponnyn Putte när jag var 4 år gammal. På den vägen har det fortsatt även om hästintresset numera är mer inriktat på avel än ridning.
Jag arbetar som kyrkvaktmästare i Norra Billings Pastorat. Utöver arbete, familj och djur tycker jag om att fotografera, brodera korsstygn samt läsa eller lyssna på böcker. 

 

 


Vårt stall finns på mina föräldrars gård Djupedalen som ligger 9 km från vårt hem och består både av mina och mina föräldrars djur. Vi köpte våra första hästar 1981 och intresset var då ridning och körning. För min del övergick det ganska snart även till avel och utställning med mitt New Foreststo Nikita. Det dröjde dock många år innan jag fick möjlighet att börja avla. Vi har hittills fött upp 16 föl, 1 Svensk Ridponny, 5 New Forest samt 10 Shetlandsponnyer.

Hösten 2012 gick en epok i graven då vi efter 31 år med New Forest avlivade de sista stona p.g.a åldersskäl. Numera har vi enbart Shetland och denna ras har vi haft sedan 2003 då våra första ston köptes. För närvarande finns det 11 svarta ponnyer på gården och de används främst till avel och utställning men även till körning och andra bruksaktiviteter till husbehov. Våra egna barn har tyvärr vuxit ur Shetlandsponnyerna sedan länge, men tidigare red de en hel del på dem.

Vi har ingen egen avelshingst utan lämnar bort våra ston för betäckning. Av den anledningen tycker vi det passar oss bra att stona betäcks vartannat år, då slipper vi att lämna bort dem när de har föl vid sidan. Vi använder endast RS-hingstar godkända enligt rasvisa krav.